Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

5 trendi függönyös ötlet 2023-ban

Ha függönyt szeretnénk vásárolni igen körültekintően kell eljárnunk. A rögzítés módjától és a méretvétel praktikumától a választott stíluson és anyagokon át a színvilágig és a mintákig számos részletet alaposan végig kell gondolnunk, hogy választott függönyünk egyformán funkcionális és szemet gyönyörködtető legyen.

Bár a döntést Önöknek kell meghoznia, segítségül bemutatunk néhány stílust, melyek meghatározzák a jelenlegi trendeket.

Földszínek

A törtfehérek, krémek és szikrázó szürkék, valamint a rozsdás tónusok megnyugtató, erőteljes színek, amelyek barátságosak, otthonos érzetet keltenek, és segítenek ellazulni. Ezek a föld által ihletett színek igen sokoldalúak és finomak, remekül illeszkednek a skandináv és hagyományos enteriőrökbe, de sok más stílushoz is társíthatóak. Vibráló, extravagáns falak mellett az ilyen függönyök és sötétítők gazdagítják és kiemelik a látványt anélkül, hogy zavaróvá válnának.

Egzotikus minták

A merész ablakdizájnok is igen divatosak. Az anyagokon a minták széles választéka jelenik meg az állatnyomattól a csíkokig. Elmúltak már azok az idők, amikor a függönyök és sötétítők egyetlen feladata a világ kizárása volt, most önálló szerepük van a szoba hangulatának meghatározásában!

Természet ihlette

A „biofil dizájn” alapvetően azt jelenti, hogy egy olyan otthont hozunk létre, mely kapcsolódik a természethez. Amellett, hogy lakhelyünket megtöltjük növényekkel, a természet ihlette mintákat is bátran alkalmazhatjuk, különösen ott, ahol a belső és a külső terek találkoznak. Így az ablakok és erkélyajtók tökéletes helyet biztosítanak a növényi mintáknak!

Vidéki stílus

A természetes belsőépítészeti és lakberendezési divatot követve, a vidéki stílus is visszatért a függönyökön és sötétítőkön. Virágminták és természetes anyagok gazdagsága hangulatos és kifinomult belső tereket hoz létre. Otthonunk minden helyiségébe illik ez a vidéki sikk, de a konyhában különösen divatos.

Kék tónusok

Ha az eddigi mintás dizájnok nem is hozták lázba, egy merész színárnyalat minden bizonnyal felkelti a figyelmét. A függönyökön és dekoranyagokon egyaránt megjelenő élénk, parancsoló tónusok azonnal a figyelem középpontjába kerülnek. A kék minden árnyalata megjelenik a pávakéktől az égszínkékig, a színek és textúrák gazdagsága kényezteti érzékeinket.